Congresmanii americani au aprobat un buget record al apărării cu un amendament important pentru Ucraina

  • 15 Iulie 2022 13:59
Congresmanii americani au aprobat un buget record al apărării cu un amendament important pentru Ucraina

Camera Reprezentanților din Congresul SUA a susținut cu majoritatea de voturi proiectul de buget al apărării, o sumă record de 840 de miliarde de dolari, relatează RBC-Ucraina cu referire la site-ul web al Camerei Reprezentanților din Congresul SUA.

329 de congresmani au votat în favoarea documentului, iar 101 au votat împotrivă. Camera Reprezentanților a aprobat o creștere cu 37 de miliarde de dolari a bugetului apărării, la propunerea președintelui Joe Biden. 39 de democrați și 62 de republicani au votat împotrivă. În proiectul bugetului apărării, congresmanii au aprobat un amendament care prevede crearea unui fond rotativ pentru achiziționarea de muniții critice pentru Ucraina, în valoare de până la 500 de milioane de dolari pe an.

Amendamentul a fost introdus de președintele Comitetului pentru Servicii Armate, Adam Smith. Senatul Congresului SUA urmează să aprobe versiunea sa a proiectului de buget al apărării. După care, cele două Camere vor coordona documentele. Documentul aprobat va fi trimis pentru a fi semnat de președintele Joe Biden. Reamintim, Comitetul pentru Servicii Armate al Camerei Reprezentanților din Congresul SUA a propus să se aloce suma de 450 de milioane de dolari în bugetul din 2023 pentru acordarea de asistență militară Ucrainei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:24 %
Vint:1,54 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău