Confruntări violente la Slaveansk. Insurgenții proruși confirmă 20 de morți

  • 06 Mai 2014 10:17
Confruntări violente la Slaveansk. Insurgenții proruși confirmă 20 de morți

Insurgenții proruși au confirmat existența a numeroase victime în rândurile lor în urma confruntărilor cu trupele ucrainene la Slaveansk, orașul devenit bastion al separatiștilor rusofoni, transmite Agerpress.

Un purtător de cuvânt al insurgenților afirmă că ar putea fi vorba chiar 20 de victime printre combatanți. Potrivit  acestuia, insurgenții ar fi reușit cu greu să oprească înaintarea armatei ucrainene la periferia orașului.

Și televiziunea rusă a confirmat că insurgenții au suferit pierderi în localitatea Semionovka, aproape de Slaviansk, și conform acestei surse printre victime ar fi și civili.

Guvernul de la Kiev a anunțat la rândul său că patru militari  ucraineni și-au pierdut viața la Slaviansk, după ce ministrul ucrainean de interne, Arsen Avakov, a declarat că în acest oraș au loc lupte intense. El a subliniat că rebelii proruși folosesc armament greu în lupte, iar acest lucru îngreunează avansul armatei. Trupele ucrainene au preluat în cursul dimineții controlul asupra televiziunii din acest oraș.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer fragmentat
Umiditate:89 %
Vint:5,14 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău