Confruntări violente între poliție și manifestanți anti-lockdown la Kiev, soldate cu răniți

  • 15 Decembrie 2020 19:19
Confruntări violente între poliție și manifestanți anti-lockdown la Kiev, soldate cu răniți

Circa 40 de polițiști au fost răniți marți în centrul capitalei ucrainene Kiev, în timpul unor confruntări cu manifestanți anti-lockdown, a anunțat poliția ucraineană într-un comunicat, informează AFP, potrivit Agerpres.

Mai multe mii de persoane, printre care numeroși mici antreprenori și comercianți, s-au adunat în Piața Independenței, mai cunoscută la Kiev ca Maidan (Nezalejnosti), pentru a lua parte la o manifestație împotriva restricțiilor decise recent în Ucraina.

Autoritățile ucrainene au anunțat săptămâna trecută închiderea școlilor, universităților, magazinelor neesențiale, restaurantelor, sălilor de cinema și de sport în perioada 8-24 ianuarie, pentru a stăvili pandemia de coronavirus.

Manifestanții au încercat să instaleze corturi în piață, însă au fost împiedicați de poliție, mass-media locale informând că au fost folosite gaze lacrimogene.

Un jurnalist al AFP transmite că a văzut ambulanțe îndreptându-se spre piață și un manifestant scos din mulțime. Nu a fost avansată nicio cifră în ceea ce privește numărul de răniți în rândul manifestanților.

La rândul său, poliția a anunțat că 40 de polițiști au suferit arsuri la nivelul ochilor după ce manifestanți au aruncat cu bombe lacrimogene. De asemenea, un polițist a fost rănit la cap.

Fostă republică sovietică al cărei sistem de sănătate este destul de degradat, Ucraina a întregistrat până acum peste 909.000 de cazuri de contaminări cu noul tip de coronavirus, dintre care 15.480 s-au soldat cu deces, la o populație de circa 40 de milioane de locuitori.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:5,14 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău