Confruntare cu avioane de luptă între China și Taiwan. Un avion chinez a fost forțat să iasă din spațiul aerian al Taiwanului

  • 16 Iunie 2020 20:01
Confruntare cu avioane de luptă între China și Taiwan. Un avion chinez a fost forțat să iasă din spațiul aerian al Taiwanului

Forțele aeriene ale Taiwanului au anunțat marți că au urmărit un avion de luptă chinez care a intrat pentru scurt timp în spațiul aerian al insulei, informează dpa, citat de Agerpres și digi24.

Avionul de luptă chinez J-10 a intrat în spațiul aerian al Taiwanului dinspre sud-vest, marți dimineața, determinând forțele aeriene ale Taiwanului să emită atenționări, potrivit unui comunicat emis de Forțele Aeriene ale Taiwanului.

Avioane de luptă ale Taiwanului l-au împins pe intrus înapoi și au monitorizat mișcările lui până când acesta a ieșit din spațiul aerian, se spune în comunicat.

Avioane de luptă chineze au intrat în spațiul aerian al Taiwanului de două ori în ultima săptămână, pe 9 iunie și din nou vineri, potrivit Ministerului Apărării al insulei. Pe 9 iunie, intruziunea s-a produs în aceeași zi când un avion de transport american C-40 Clipper a intrat în spațiul aerian al Taiwanului.

Într-un comunicat emis marți seara, Ministerul Apărării al Taiwanului a informat că forțele sale armate monitorizează cu atenție orice mișcare atât în spațiul aerian, cât și pe mare lângă insulă, pentru a asigura securitatea ei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău