Conflict între India și Pakistan: Cel puțin opt morți în urma unor noi confruntări armate în Kashmir

  • 02 Martie 2019 15:35
Conflict între India și Pakistan: Cel puțin opt morți în urma unor noi confruntări armate în Kashmir

Cel puțin șase civili și doi militari au fost uciși în noi confruntări armate produse sâmbătă în Kashmir, regiune disputată între India și Pakistan, relatează site-ul agenției Associated Press.

Doi militari pakistanezi au fost uciși într-un schimb de focuri produs la frontiera dintre Kashmirul pakistanez și Kashmirul indian. În confruntări au fost uciși și trei civili pakistanezi.

La rândul său, poliția indiană a anunțat moartea a trei civili, în urma unui atac pakistanez care a vizat un sat din districtul Poonch. O altă persoană este grav rănită.

Avioane militare indiene au efectuat marți un raid aerian "preventiv" în Kashmirul pakistanez, vizând poziții ale grupului terorist Jaish-e-Mohammad, care a revendicat un atentat comis în Kashmirul indian, soldat cu moartea a 46 de militari. Miercuri, Pakistanul a doborât avioane de vânătoare indiene. Pilotul unuia dintre aparate a fost transferat vineri în India.

Uniunea Europeană și China au îndemnat India și Pakistanul, țări care dețin arme nucleare, să dea dovadă de reținere, pentru a evita escaladarea conflictului, menționează MEDIAFAX.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău