Conflict funciar la o parohie a Mitropoliei Basarabiei

  • 03 Iulie 2013 13:40
Conflict funciar la o parohie a Mitropoliei Basarabiei

Conflict funciar la o parohie a Mitropoliei Basarabiei. Mitropolia acuză un grup de enoriași că ar fi vândut ilegal un lot de teren pe care inițial l-au donat Bisericii. Enoriașii, la rândul lor, cer reforme în cadrul Mitropoliei.

Grupul de enoriași, care se declară fondatorii bisericii ”Sfinții Martiri Brâncoveni”, din orașul Codru, a înstrăinat un teren cu o suprafață de 6 ari din proprietatea bisericii, vânzându-l unor terțe persoane. Fără a deschide parantezele conflictului, enoriașii spun că au vândut terenul, pe care inițial l-au donat Mitropoliei Basarabiei și pe care urma să fie construit un centru cultural, deoarece au rămas dezamăgiți de comportamentui preotului paroh de la Biserica ”Sfinților Brâncoveni”. Unul dintre enoriași, Ilie Popa,  a acuzat  Mitropolia Basarabiei de nereguli în administarea bisericilor, iar pe  Înalt Prea Sfințitul Petru - de autocrație.

În replică, secretarul Mitropoliei Basarabiei, preotul Ioan Cosoi, a spus că grupul de fondatori nu avea voie să vândă pâmântul din momentul în care îl donasă parohiei ”Sfinților Brâncoveni”, iar acuzațiile la adresa Mitropoliei nu urmăresc decât să sustragă atenția opiniei publice de la ilegalitatea comisă de ei.

Mitropolia Basarabiei a acționat în judecată grupul de fondatori ai Bisericii ”Sfinții Martiri Brâncoveni” din orașul Codru pentru vinderea acestui lot. După ce au fost acuzați de tranzacții ilegale cu bunurile bisericii, fondatorii locașului de cult l-au acuzat pe preotul din localitate că ar fura banii donați de enoriași. La sfârștul săptămânii trecute, ei au încercat să-l înlocuiască forțat pe actualul paroh cu un alt preot, tentativă curmată însă de polițiști.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de Muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chişinău
3,95 °C
câțiva nori
Umiditate:69 %
Vint:4,1 m/s
Wed
10 °C
Thu
7 °C
Fri
5 °C
Sat
3 °C
Sun
6 °C

Curs oficial BNM 25 Februarie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3167 0.0560
USD 17.8504 0.0246
RON 4.0200 0.0103
UAH 0.7286 -0.0001
RUB 0.2734 -0.0029
Arhivă Radio Chișinău