Confiscări de zeci de milioane de euro în Germania în dosarul „Laundromatului” rusesc realizat cu implicarea sistemului bancar din R.Moldova

  • 21 Februarie 2019 12:25
Confiscări de zeci de milioane de euro în Germania în dosarul „Laundromatului” rusesc realizat cu implicarea sistemului bancar din R.Moldova

În Germania au fost confiscate bunuri și mijloace bănești în valoare de 50 milioane de euro în cadrul dosarului privind spălarea de bani proveniți din Rusia prin intermediul sistemului bancar din R.Moldova.

Potrivit Procuraturii din Munchen și Biroului Federal de Investigații Criminale, cazul este cercetat în legătură cu schema numită "Landromat", în cadrul căreia, prin intermediul băncilor din Letonia și R. Moldova, au fost furate din Rusia 22 de miliarde de dolari. Astfel, au fost confiscate patru case în orașele Nuremberg, Regensburg, Schwalbach am Taunus și în alte orașe.

Totodată, anchetatorii au confiscat 6,7 milioane de euro din conturile a două agenții imobiliare germane și alte 1,2 milioane de euro deținute într-un cont în una dintre băncile din Letonia. Organele de drept din Germania investighează trei inculpați care dețin în landurile federale Bavaria și Hessen bunuri imobiliare în valoare de 40 milioane de euro. Alte detalii despre caz nu sunt precizate, deoarece ancheta este încă în desfășurare.

Menționăm că „Laundromatul” rusesc reprezintă o schemă de spălare a banilor proveniți din Rusia și care au fost obținuți ilegal, aplicată în 2010-2014, cu implicarea directă a sistemului bancar și cel judecătoresc din R. Moldova. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,74
Cer fragmentat
Umiditate:59 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău