Conferință științifică națională la USM: „Tranziția Republicii Moldova la standardele europene de ordine și securitate publică”

  • 17 Octombrie 2022 14:25
Conferință științifică națională la USM: „Tranziția Republicii Moldova la standardele europene de ordine și securitate publică”

La 12 octombrie 2022 în cadrul Facultății de Drept a USM s-au desfășurat lucrările Conferinței științifice naționale cu participare internațională: „Tranziția Republicii Moldova la standardele europene de ordine și securitate publică”.

Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Academia „Ștefan cel Mare” a MAI, în contextul activităților științifice planificate în cadrul proiectului de cercetare „Modernizarea mecanismelor de guvernare axate pe respectarea drepturilor omului”.

Conferința a reunit reprezentanți ai mediului academic, ai societății civile, doctoranzi, practicieni din domeniul dreptului din țară și de peste hotare, se arată în comunicat.

Prezentă la eveniment, prim-prorectoprul USM, Otilia Dandara a subliniat importanța teoretico-științifică a manifestărilor organizate în cadrul Facultății de Drept și impactul lor în procesul de predare-învățare a învățământului juridic.

„Ordinea publică și securitatea publică constituie fundamente de bază în asigurarea statului de drept, care tinde spre valențele și atributele Uniunii Europene. Ne bucurăm că anume aceste subiecte au constituit agenda științifică, inclusiv pentru mediul studențesc, care vor prelua cele mai bune practici ale cercetătorilor și le vor asigura continuitate de aplicare”, a menționat rectorul Academiei „Ștefan cel Mare”, Dinu Ostavciuc.

Decanul Facultății de Drept a USM, Serghei Brînza, a evidențiat buna colaborare dintre mediul academic al Facultății de Drept și ai Academiei „Ștefan cel Mare”, privind discuțiile despre problemele de ordine și de securitate publică și identificarea soluțiilor pentru remedierea lor și adaptarea spre un sistem de standarde europene.

Participanții la conferință au discutat despre valoarea standardelor europene de ordine și securitate publică și necesitatea implementării lor în Republica Moldova.

Rezultatele dezbaterilor vor fi publicate într-o culegere de Materiale științifice ale participanților conferinței, iar doritorii de a face cunoștință cu rezoluția adoptată vor putea consulta varianta electronică pe pagina oficială a facultății și a laboratorului de cercetare Drept public comparat și E-guvernare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:2,06 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău