Conferința responsabililor de audit intern de la băncile centrale ale țărilor francofone se va desfășura la Chișinău în perioada 17-19 octombrie

  • 13 Octombrie 2019 10:35
Conferința responsabililor de audit intern de la băncile centrale ale țărilor francofone se va desfășura la Chișinău în perioada 17-19 octombrie

Conferința responsabililor de audit intern de la băncile centrale ale țărilor francofone se va desfășura la Chișinău în perioada 17-19 octombrie. Gazda oficială a acestui forum, Banca Națională a Moldovei (BNM), a fost desemnată la ediția din anul trecut, organizată în Elveția.

Potrivit unui comunicat al BNM, la evenimentul din acest an, care va întruni reprezentanții băncilor centrale din 15 țări francofone din Europa, Africa, America Centrală, America de Nord și din Asia vor fi discutate aspecte ale auditului intern din perspectiva provocărilor existente.

Participanții vor aborda, în special, rolul auditului intern în lupta anticorupție și cultivarea climatului de integritate instituțională, interacțiunea dintre auditul intern și cel extern și vor pune în discuție subiecte privind gestiunea procesului de audit și a riscurilor operaționale ca elemente ale guvernanței corporative.

Reuniunea este la cea de-a 12-a ediție. Prima conferință de acest gen și-a ținut lucrările în Franța în anul 2008. Republica Moldova a devenit membru cu drepturi depline al Organizației Internaționale a Francofoniei în 1995.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău