Conferința PBI celebrează valorile comune

  • 15 Septembrie 2017 10:53
Conferința PBI celebrează valorile comune

Întrunirea anuală a Public Broadcasting International (PBI) a conchis că, deși putem fi diferiți în calitate de servicii publice de difuziune, avem multe valori comune.

Evenimentul a fost găzduit de Radio România, din 11 în 13 septembrie, și a fost precedat de conferința Media2020 care le-a dat serviciilor audiovizuale din Europa și din Asia-Pacific șansa de a face schimb de idei și de experiențe.

Ambele manifestări au permis directorilor serviciilor publice de media (PSM), analiștilor și experților de pe tot cuprinsul lumii să aibă o discuție deschisă despre rolul, acoperirea și responsabilitatea PSM în secolul XXI.

La conferința PBI, aproximativ 150 de reprezentanți din SUA, Canada, Africa, India, Japonia și Europa au făcut schimb de opinii și cele mai bune practici referitor la independența PSM, modele de finanțare, rolul PSM în perioada știrilor false, jurnalism de informații, viitorul radioului și importanța PSM pentru democrație și pentru apărarea valorilor culturale și diversității.

Membri EBU precum RAI, BBC, ORF, VRT, MDR, BR, YLE, ZDF, RTBF, Radioul bulgar, Radio France, NDR și Radio România și-au prezentat experiențele în fața delegaților și la conferință au luat cuvântul membri ai personalului EBU despre probleme de la rolul radioului, la tendințe în dezvoltarea media.

Directorul general al EBU, Noel Curran, a spus: „Conferința PBI a fost pentru mine o ocazie extraordinară de a-i întâlni pe membrii organizației noastre și de a face schimb de opinii și idei. A fost începutul unei serii intense de angajamente pe care plănuiesc să le am în lunile următoare, vorbind despre ofertele EBU și modalitățile în care putem noi să îmbunătățim această ofertă. A fost de asemenea util să mă întâlnesc cu președinții NHK din Japonia și CBC din Canada și să discutăm despre cum am putea coopera mai mult”.
Următoarea conferință PBI va fi găzduită de PSM din Coreea, KBS, la Seoul.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
12,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău