LIVE | Conferința Ministerială a Platformei de Parteneriat pentru Republica Moldova: Peste 65 de delegații internaționale sunt așteptate la Chișinău

  • 17 Septembrie 08:00
LIVE | Conferința Ministerială a Platformei de Parteneriat pentru Republica Moldova: Peste 65 de delegații internaționale sunt așteptate la Chișinău

Peste 65 de delegații internaționale sunt așteptate la Chișinău, la Palatul Republicii, pentru a participa la cea de-a 5-a ediție a Conferinței Ministeriale a Platformei de Parteneriat pentru Republica Moldova, organizată sub patronajul prim-ministrului Dorin Recean.

Întrunirea va fi dedicată unui mesaj comun: o Moldovă europeană, sigură și prosperă, iar prietenii Moldovei vor contribui la acest efort comun în cadrul Platformei de Parteneriat.

Vor fi semnate memorandumuri de înțelegere și pachete financiare cu diverse organizații, precum  Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, USAID - Agenția Americană pentru Dezvoltare Internațională, dar și parteneri din Germania, Uniunea Europeană, Norvegia, Canada și alte instituții.

Prin intermediul edițiilor anterioare ale reuniunii, R. Moldova a avut sprijin în gestionarea crizei refugiaților, crizei energetice, în stabilizarea financiar-bugetară și aproprierea de Uniunea Europeană.

Platforma de sprijin a fost instituită în 2022 la inițiativa României, Franței și Germaniei pentru a oferi suport pe termen mediu și lung, orientat spre creșterea durabilă și dezvoltarea Republicii Moldova pe calea integrării europene.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:3,6 m/s
Thu
18
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
20
Arhivă Radio Chișinău