Conferința europeană a autorităților electorale se desfășoară la Chișinău

  • 26 Iunie 2013 13:50
Conferința europeană a autorităților electorale se desfășoară la Chișinău

Cea de-a 10-a ediție a Conferinței europene a autorităților electorale și-a început miercuri, 26 iunie, lucrările, în premieră, la Chișinău.

La ea participă aproximativ 100 de delegați din 26 de state și patru organizații internaționale. Unul dintre subiectele abordate ține de finanțarea partidelor politice și a campaniilor electorale. 

În cadrul Conferinței, cu genericul ”Codul bunelor practici în materie electorală”, sunt abordate teme ca finanțarea campaniilor electorale și a partidelor politice, îmbunătățirea activității autorităților electorale ș.a. Președintele Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan, a declarat că în cadrul acestui eveniment, care se va desfășura pe parcursul a două zile, vor fi abordate cele mai frecvente probleme cu de care se ciocnesc autoritățile electorale din statele participante.

Președintele Nicolae Timofti a pledat pentru perfecționarea continuă a cadrului legal și s-a pronunțat în favoarea implementării votului electronic. El a mai spus că ilegalitățile comise în provesul electoral trebuie sancționate cu severitate.

Reprezentantul Comisiei de la Veneția, Peter Paczolay a vorbit despre patrimoniul constituțional în statele membre ale Consiliului Europei

Amintim că săptămâna trecută guvernul a aprobat un proiect de modificăre privind finanțarea partidelor politice, care prevede inclusiv finanțarea partidelor de la bugetul de stat și reducerea sumelor pe care le pot dona partidelor persoanele fizice și juridice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:2,06 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău