Conferința Consiliului Unirii (AUDIO)

  • 24 Martie 2015 14:58
Conferința Consiliului Unirii (AUDIO)

Amenințările Federației Ruse la adresa statalității Republicii Moldova în contextul situației geopolitice incerte și necesitatea coagulării entităților politice și civice pro-românești.

Aceasta a fost tema conferinței de presă organizată marți, 24 martie, de mai mulți reprezentanți ai Consiliului Unirii, cu câteva zile înainte de marcarea a 97 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

În contextul crizei din Estul Ucrainei și pericolul extinderii acesteia și în Republica Moldova, se impune solidarizarea forțelor naționale românești, proeuropene, unioniste, susțin reprezentanții Consiliului Unirii. În opinia acestora, reîntregirea Țării, integrarea europeană a Republicii Moldova și aderarea la structurile Alianței Nord-Atlantice, ar fi cel mai potrivit răspuns la amenințările expansioniste ale Federației Ruse. Președintele Asociației veteranilor Războiului de pe Nistru, Anatol Caraman.

„În prezent Republica Moldova se află într-un mare pericol creat de imperiul rus. Depășirea acestui pericol se poate face doar prin apărare colectivă, aderarea la NATO. Cea mai scurtă cale de integrare în NATO și UE este prin reîntregirea Țării, prin România Mare. Solicit deputaților Republicii Moldova să ia bunul exemplu, demn de urmat, de la deputații Sfatului Țării în 1918”, a declarat Anatol Caraman.

Totodată, președintele Fundației „Turnul Dezrobirii Basarabiei”,Timotei Țurcanu, atenționează că războiul între Republica Moldova și Federația Rusă nu a încetat în 1992.

„Războiul a trecut în fază mediatică. Războiul mediatic nu a contenit niciodată. Din contra, se întețește. Ca rezultate avem răzbunare, amenințarea securității statului, avem dezintegrare. Am ajuns la o stare de colaps în care nu putem găsi ieșire din situație”, a constatat Timotei Țurcanu.

În acest context, Unirea cu România este văzută de reprezentanții Consiliului Unirii drept ultimul colac de salvare pentru Republica Moldova.

„Dacă lumea ar vedea cum sunt arestați în România politicienii corupți, foști miniștri, foști consilieri, foști deputați, senatori ar înțelege că de fapt Unirea, ar însemna și eliberarea noastră de aceste clanuri oligarhice, mafiotice”,  a declarat Vitalia Pavlicenco.

Consiliul Unirii este o platformă unionistă din care fac parte mai multe entități politice și civice printre care Asociația Veteranilor Războiului 1992 „Tiras-Tighina”, Asociația „Turnul Dezrobirii Basarabiei”, Asociația „Solidaritate”, Asociația „Democrație și Dreptate”, Partidul Național Liberal ș.a.

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău