Conectarea gratuită a neplătitorilor de TVA la serviciile electronice fiscale continuă

  • 05 Noiembrie 2014 10:40

 Eforturile Serviciului Fiscal de Stat urmăresc în mod prioritar modernizarea gestiunii fiscale prin simplificarea interacțiunii cu contribuabilii, oferind în acest sens servicii electronice de calitate, în același timp exprimîndu-și încrederea că acestea vor contribui la asigurarea bunei funcționări a parteneriatului dintre SFS și contribuabili.Inițiativele…

 

Eforturile Serviciului Fiscal de Stat urmăresc în mod prioritar modernizarea gestiunii fiscale prin simplificarea interacțiunii cu contribuabilii, oferind în acest sens servicii electronice de calitate, în același timp exprimîndu-și încrederea că acestea vor contribui la asigurarea bunei funcționări a parteneriatului dintre SFS și contribuabili.

Inițiativele orientate spre automatizarea raportului de cooperare a organului fiscal cu cetățenii și persoanele juridice, acordînd acces gratuit la serviciile de raportare automatizată - sunt înalt apreciate și se bucură de susținere în rîndul publicului.

Astfel, în contextul deciziei luate de IFPS la 20.10.2014, privind conectarea gratuită a agenților economici, neplătitorilor de TVA la aceste servicii, procedura de abonare a demarat în octombrie curent și se efectuează conform programării realizate prin intermediul Centrului Unic de Apel al SFS, contactînd numărul 0-8000-1525, butonul (2).

Totodată, reieșind din interesul sporit manifestat de contribuabilii vizați față de serviciile moderne de prezentare a dărilor de seamă fiscale, SFS anunță că programarea doritorilor de a raporta on-line oficiului fiscal continuă. Reieșind însă din considerentul că zilnic Centrele de Conectare Regională deservesc un număr limitat de agenți economici (cca. 190), precum și numărul mare de solicitări, comunicăm că lista programărilor este completată pînă la finele anului curent, astfel încît pentru conectare au fost programați 2000 de contribuabili. Respectiv, persoanele care se vor înregistra în vederea conectării la serviciile electronice fiscale începînd cu 03.11.2014 - urmează a fi abonate la acestea în 2015.

Încheierea Acordurilor de conectare la serviciile nominalizate și primirea semnăturilor electronice are loc la unul dintre Centrele de Conectare Regională (CCR) stabilite de Î.S. „Fiscservinform”, după cum urmează:

CCR pe mun. Chișinău- mun. Chișinău, bd. Ștefan cel Mare și Sfînt, nr. 162, et. 2, oficiul 220 (în incinta Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare);CCR pe mun. Bălți- mun. Bălți, str. Ștefan cel Mare, nr. 128 (în incinta IFS teritorial pe mun. Bălți);CCR pe mun. Comrat- mun. Comrat, str. Comsomolului, nr. 20 (în incinta IFS teritorial pe mun. Comrat).

Serviciile electronice fiscale generează o interacțiune eficientă și eficace a contribuabililor cu Serviciul Fiscal de Stat. Utilizarea lor permite optimizarea eforturilor de conformare a  contribuabililor și dezvoltarea unei forme de conlucrare modernă bazată pe încredere.

Pentru informații suplimentare, contactați Centrul Unic de Apel al SFS  la numărul de telefon 08000 1525 (apel gratuit) sau vizitați portalul servicii.fisc.md.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău