Conductorii de tren din Germania au început o nouă grevă

  • 19 Mai 2015 18:05
Conductorii de tren din Germania au început o nouă grevă

Sindicatul conductorilor de tren de la compania germană de căi ferate Deutsche Bahn, GDL, a declanșat marți, 19 mai, o nouă grevă de protest.

Greva a debutat cu paralizarea traficului feroviar de marfă, dar care se va extinde miercuri și asupra traficului de pasageri, transmite AFP.

Cea de a noua grevă de protest organizată de GDL în ultimele 10 luni a început marți, la ora 13,00 GMT, în cazul traficului feroviar de marfă, dar începând de miercuri, la ora 00,00 GMT, va afecta și traficul de pasageri. GDL nu a precizat cât va dura greva dar a lăsat să se înțeleagă că va fi mai lungă decât precedenta acțiune de protest, care a avut loc la începutul acestei luni și s-a întins pe o perioadă de șase zile.

Compania Deutsche Bahn estimează că o treime din trenurile de pe liniile principale vor circula miercuri și joi, a declarat într-o conferință de presă directorul diviziei care se ocupă de traficul de pasageri la Deutsche Bahn, Ulrich Homburg. Acesta a adăugat că societatea 'va face tot ceea ce îi stă în putere' pentru a crește acest procent în cursul week-end-ului prelungit de Rusalii, 23-25 mai, lunea următoarea fiind o zi liberă în Germania.

Conflictul dintre GDL, un sindicat minoritar la Deutsche Bahn, și conducerea companiei are drept motiv principal aspecte ce țin de reprezentativitate. Sindicatul ar dori să poată negocia acorduri salariale și pentru alte categorii de personal decât conductorii de tren, solicitare pe care Deutsche Bahn a respins-o. Atât timp cât această problemă nu va fi reglementată, sindicatul nu dorește să intre în miezul problemelor ce țin de salarii și de durata programului de lucru. Pentru a ieși din impas, Deutsche Bahn a propus utilizarea unui mediator, o soluție care a fost salutată de Guvernul german, dar care a refuzată de GDL.

Deutsche Bahn transportă 5,5 milioane de pasageri și 607.000 de tone de mărfuri pe zi numai în Germania și deservește importante axe feroviare europene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,52
Cer senin
Umiditate:90 %
Vint:0 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău