Conducerea țării a depus flori la monumentul „Maica Îndurerată”. Evenimentul nu a fost anunțat public

  • 02 Martie 2017 09:49
Conducerea țării a depus flori la monumentul „Maica Îndurerată”. Evenimentul nu a fost anunțat public

Președintele Igor Dodon, premierul Pavel Filip și președintele Parlamentului Andrian Candu au depus flori la monumentul „Maica Îndurerată”, la ora 9, a confirmat pentru Radio Chișinău purtătorul de cuvânt al șefului statului, Ion Ceban. Evenimentul nu a fost anunțat public. 

Ministerul Afacerilor Interne organizează acțiuni consacrate comemorării a 25 de ani de la începutul Războiului pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova – la această oră (10.00) au loc depuneri de flori la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt, după care participanții vor merge într-un  Marș al Memoriei spre Complexul memorial „Eternitate”.

Astfel, circulația rutieră va fi restricționată până la ora 11, pe traseul Piața Marii Adunări Naționale – bd. Ștefan cel Mare și Sfânt – str. Ismail – str. Pantelimon Halippa.

La ora 11.00 la Complexul memorial „Eternitate” va avea loc mitingul de comemorare a eroilor căzuți în acțiunile de luptă pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova.

O slujbă de pomenire în memoria celor căzuți în războiul de la Nistru a avut loc la Mănăstire Ciuflea din Chișinău.

În instituțiile de învățământ și în unitățile militare vor avea loc ore de educație patriotică și de comemorare a eroilor căzuți în lupte, cu păstrarea unui moment de reculegere.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău