Conducerea Serviciului Vamal a desfășurat o ședință de lucru cu un grup de deputați, în vederea examinării aspectelor pentru acordarea facilităților fiscale și vamale cetățenilor R. Moldova care revin cu traiul acasă

  • 16 Decembrie 2022 14:38
Conducerea Serviciului Vamal a desfășurat o ședință de lucru cu un grup de deputați, în vederea examinării aspectelor pentru acordarea facilităților fiscale și vamale cetățenilor R. Moldova care revin cu traiul acasă

Conducerea Serviciului Vamal a desfășurat astăzi, 16 decembrie, o ședință de lucru cu deputații din Parlamentul Republicii Moldova, în vederea examinării aspectelor ce pot fi modificate și îmbunătățite în Legea nr. 248/2022, pentru acordarea facilităților fiscale și vamale cetățenilor Republicii Moldova care revin cu traiul acasă.

Astfel, în regim de lucru au fost examinate mai multe cazuri și respectiv deputații au schițat o serie de propuneri ce ulterior vor fi propuse pentru includerea într-un proiect de modificare a Legii nr. 248/2022, pentru cetățenii Republicii Moldova care revin cu traiul acasă și intenționează să-și aducă bunurile personale.

În aceeași ordine de idei, conducerea Serviciului Vamal a comunicat că din momentul intrării în vigoare a prevederilor Legii nr. 248/2022, au fost recepționate 89 cereri, dintre care 19 au întrunit toate condițiile și au primit aviz pozitiv, altele 28 cereri sunt în examinare, dar 42 cereri nu au întrunit condițiile necesare.

Totodată, în cadrul ședinței părțile au punctat că după introducerea modificărilor în legea vizată, persoanele care anterior au depus cererea și nu au întrunit una din condiții, dar după modificarea cadrului legal deja vor întruni condiția respectivă, atunci, vor avea posibilitatea să depună repetat cererea cu anexarea tuturor actelor necesare. De menționat, că deputații din Parlamentul Republicii Moldova și conducerea Serviciului Vamal au examinat fiecare subiect, astfel ca să identifice soluții optime pentru cetățenii care revin cu traiul acasă și intenționează să-și aducă bunurile personale, să beneficieze de facilități fiscale și vamale.

La finalul ședinței, părțile au convenit să realizeze periodic ședințe de lucru, în cadrul cărora să fie identificate acele subiecte ce necesită a fi propuse spre modificare în cadrul legal, ca într-un final să fie îmbunătățită relația între vamă-business și nemijlocit să fie simplificate acele procese ce țin de relația vamă-persoane fizice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău