Conducerea Secretariatului Parlamentului rămâne în aceeași componență

  • 09 August 2021 13:03
Conducerea Secretariatului Parlamentului rămâne în aceeași componență

În prezent, conducerea Secretariatului Parlamentului rămâne în aceeași componență. Informația a fost confirmată pentru IPN de către șefa Direcției relații cu mass-media din cadrul Direcției generale relații publice și comunicare a Parlamentului, Svetlana Rudenco.

Secretariatul, condus de secretarul general, asigură asistența organizatorică, informațională și tehnică a activității legislativului, Biroului permanent, comisiilor permanente, fracțiunilor parlamentare și a deputaților.

Regulamentul Parlamentului prevede că secretarul general se numește în funcție de către președintele legislativului, cu consultarea prealabilă a Biroului permanent și cu avizul Comisiei juridice, pentru numiri și imunități. Secretarul general este asistat de adjuncții săi, cărora le poate delega o parte din atribuțiile sale.

În exercitarea atribuțiilor, secretarul general este responsabil de asigurarea bunei activități a organelor de lucru ale Parlamentului, angajează și eliberează din funcție personalul Secretariatului Parlamentului, cu excepția persoanelor a căror numire ține de competența președintelui Parlamentului.

În prezent, funcția de secretar general al Parlamentului este exercitată de către Adrian Albu, iar adjuncții săi sunt Igor Klipii și Lilia Melnic.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău