Conducerea IGP a avut o întrevedere cu delegația Direcției Centrale Servicii Antidrog a MAI al Italiei

  • 14 Iunie 2022 10:33
Conducerea IGP a avut o întrevedere cu delegația Direcției Centrale Servicii Antidrog a MAI al Italiei

Șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel CERNĂUȚEANU a avut o întâlnire oficială cu șeful Direcției relații internaționale a Direcției Centrale Antidrog a MAI al Italiei, Mauro CONTE și șeful Secției relații bilaterale a Direcției Centrale Antidrog a MAI al Italiei, Marco MOLINARI.

Scopul ședinței a fost înaintarea propunerilor și stabilirea unui mecanism de conlucrare eficientă, în scopul împărtășirii celor mai bune practici și experiențe ale Italiei în domeniul combaterii traficului de droguri, dar și alte compartimente.

Șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu a mulțumit Poliției Italiene pentru susținere continuă oferită și a menționat că apreciază înalt experiența bogată în domeniul prevenirii și combaterii traficului ilicit de droguri. În acest context, organizarea schimbului de experiențe prin cursuri de instruire comune ar consolida tehnicile și metodele avansate de prevenire, investigare și combatere a traficului de droguri, în vederea dezvoltării capacităților investigatorilor din domeniul antidrog.

De asemenea s-a reiterat deschiderea Poliției Republicii Moldova în vederea întocmirii și implementării Memorandumului de cooperare care urmează a fi semnat între cele două părți.

Oficialii și-au exprimat convingerea că această vizită va spori cooperarea reciproc avantajoasă dintre Poliția Republicii Moldova și Poliția de stat din Italia în vederea creării unui spațiu european sigur pentru toți cetățenii, se arată în comunicat. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău