Potrivit unui comunicat al CEC, părțile au discutat despre modificarea Codului electoral și a legislației conexe, în contextul Opiniei comune a Comisiei de la Veneția și OSCE/ODIHR. Subiectele principale au vizat oportunitatea adoptării proiectului de lege până la data lansării oficiale a campaniei electorale, care, potrivit termenului legal, va începe pe 2 octombrie 2020. În acest context, au fost menționate aspectele pozitive, dar și recomandările ce urmează a fi considerate de către autoritățile naționale, pentru îmbunătățirea proiectului de lege și avansarea ulterioară a adoptării finale. O atenție aparte necesită vacuumul cadrului normativ pentru elemente particulare privind înregistrarea candidaților, utilizarea resurselor administrative și implicarea cultelor
Oficialii au abordat și tema organizării alegerilor prezidențiale, ținând cont de particularitățile epidemiologice atât în țară, cât și peste hotare. Urmare discuțiilor, a fost agreată organizarea unui Webinar privind schimbul de bune practici pentru organizarea alegerilor pe timp de pandemia provocată de virusul COVID-19 și experiențele țărilor europene.
„Conducerea CEC a reiterat gratitudinea și aprecierile pentru rolul ce-l are Comisia de la Veneția în procesul de perfecționare a cadrului legal electoral din țara noastră. Mizăm și în continuare pe suportul experților în promovarea valorilor democratice în conformitate cu cele mai bune practici și standarde internaționale”, se maia arată în comunicatul istituției.