Conducerea CEC a avut o întrevedere cu ambasadorul României. Subiectele pe care s-a axat discuția

  • 29 Iulie 2020 17:46
Conducerea CEC a avut o întrevedere cu ambasadorul României. Subiectele pe care s-a axat discuția

Conducerea Comisiei Electorale Centrale (CEC) a avut o întrevedere cu ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță.

Potrivit unui comuncat al (CEC), scopul întâlnirii a fost de a face un schimb de opinii referitor la acțiunile întreprinse de instituție pentru organizarea alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie curent. „Subiectul principal al discuțiilor a ținut de condițiile de constituire a secțiilor de votare pentru cetățenii Republicii Moldova cu drept de vot, care în ziua alegerilor se vor afla pe teritoriul României și  de suportul pe care îl pot oferi autoritățile statului român în vederea bunei organizări a procesului”, a precizat Comisia.

Conducerea CEC susține că a dat asigurări că vor fi depuse toate eforturile pentru asigurarea condițiilor de exercitare a dreptului la vot pentru cetățenii moldoveni, totodată ținând cont și de politicile privind gestionarea stării de sănătate publică legată de prevenirea răspândirii infecției virale.

„Totodată, interlocutorii au abordat și alte teme aflate pe agenda Comisiei, în parte ce se referă la modificarea legislației electorale, organizarea alegerilor pentru cetățenii cu drept de vot din localitățile din stânga Nistrului și perfecționarea proceselor electorale”, se mai arată în comunicat.

Amintim că pentru alegerile parlamentare din februarie 2019, pe teritoriul României au fost deschise 12 secții de votare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău