Conducerea ANRE a avut o întrevedere cu delegația Băncii Mondiale. Auditul Curții de Conturi la furnizorul de gaze naturale S.A. „Moldovagaz”, printre subiectele discutate

  • 10 Martie 2023 11:41
Conducerea ANRE a avut o întrevedere cu delegația Băncii Mondiale. Auditul Curții de Conturi la furnizorul de gaze naturale S.A. „Moldovagaz”, printre subiectele discutate

La data de 9 martie 2023, Veaceslav Untila, director general al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a avut o întâlnire cu delegația Băncii Mondiale condusă de Sandeep Kohli, specialist senior în energetică.

Potrivit ANRE în cadrul discuțiilor, reprezentanții Băncii Mondiale s-au arătat interesați de evoluțiile recente ale prețurilor la gaze naturale și modul de reflectare a acestora în prețurile reglementate pentru furnizarea gazelor naturale consumatorilor finali. Un subiect discutat în cadrul întrevederii a fost mecanismele și modalitatea de calculare și reflectare a devierilor tarifare acumulate pe parcursul anilor de la furnizarea de gaze naturale, în contextul crizei energetice.

De asemenea, cei prezenți au pus în discuții și auditul de performanță efectuat de Curtea de Conturi la furnizorul de gaze naturale S.A. „Moldovagaz”, și cum vor influența rezultatele auditului internațional asupra activității furnizorului și a prețurilor reglementate la gazele naturale. Reprezentanții Băncii Mondiale au manifestat, totodată, un interes față de acțiunile întreprinse de autorități în procesul de diversificare a surselor de aprovizionare cu gaze naturale și energie electrică, dar și progresul înregistrat la capitolul certificării Operatorului Sistemului de Transport de gaze naturale – S.R.L. „Moldovatransgaz”.

Directorul general al ANRE, Veaceslav Untila a făcut o trecere în revistă a ultimelor evoluții ce țin de ajustarea tarifelor și prețurilor reglementate, modul în care sunt calculate și reflectate în tarife devierile tarifare la gazele naturale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău