Condițiile pentru revenirea Crimeii în componența Ucrainei

  • 14 Martie 2015 11:05
Condițiile pentru revenirea Crimeii în componența Ucrainei

Kievul trebuie să îndeplinească trei condiții pentru revenirea Crimeii în componența Ucrainei - afirmă liderul tătarilor din peninsulă.

Președintele Adunării Tătarilor din Crimeea (Mejlis), Refat Ciubarov, consideră reală revenirea peninsulei în componența Ucrainei.

"Cel mai important lucru este să fie consolidate sancțiunile împotriva Moscovei, pentru a fragiliza Rusia. Prin urmare, pentru ca acest lucru să fie realizat, trebuie să receptăm semnalele Occidentului, care ne propune să îi dăm o șansă să ne sprijine" - a afirmat Ciubarov, căruia autoritățile de ocupație din Crimeea i-au interzis accesul pe teritoriul peninsulei.

O altă condiție, la fel de importantă, este furnizarea de arme către Ucraina și implementarea reformelor economice. "În al doilea rând, este nevoie de consolidarea măsurilor de apărare, iar în acest sens mă refer la furnizarea de arme letale.

A treia chestiune este legată de componenta economică și de justiție. Acești trei factori ne vor aduce pacea și ne vor ajuta să readucem Crimeea în componența Ucrainei" - a subliniat Refat Ciubarov.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:3,09 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău