Condițiile meteo nefavorabile provoacă accidente în R. Moldova. Recomandările poliției

  • 13 Ianuarie 2023 10:37
Condițiile meteo nefavorabile provoacă accidente în R. Moldova. Recomandările poliției

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile din noaptea trecută, pe teritoriul țării s-au produs 4 accidente rutiere soldate cu 2 persoane decedate și 9 traumatizate, se arată într-un comunicat al Poliției R. Moldova.

Poliția amintește că în sezonul de iarnă condițiile meteo sunt imprevizibile, de aceea recomandăm conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere și să adapteze permanent viteza la condițiile meteo și de trafic.

„Recomandăm șoferilor echipați automobilul cu pneuri de iarnă, folosiți luminile de întâlnire atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, evitați efectuarea depășirilor, pe așa timp sunt cele mai periculoase,  reduceți viteza în apropierea trecerilor de pietoni, păstrați o distanță mai mare între mașini, pentru a putea reacționa la timp. Pietonilor le recomandăm să-și sporească atenția, să evite pe cât posibil deplasarea pe partea carosabilă, mai ales după lăsarea întunericului și în condiții de vizibilitate redusă și să se asigure temeinic înaintea traversării”, transmite Poliția R. Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:2,57 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău