Condițiile de călătorie în Ucraina pentru cetățenii din R. Moldova

  • 25 Iunie 2021 14:13
Condițiile de călătorie în Ucraina pentru cetățenii din R. Moldova

Cetățenii R. Moldova pot intra în Ucraina, inclusiv cu scopul tranzitării teritoriului ucrainean, prezentând obligatoriu la punctul de trecere a frontierei de stat polița de asigurare medicală, care să acopere costurile unui eventual tratament pentru COVID-19 și/sau costurile privind cheltuielile de carantină, anunță, într-un comunicat, Ambasada R. Moldova la Kiev.

La fel, potrivit comunicatului, cetățenii Republicii Moldova trebuie să dețină unul dintre următoarele documente: rezultatul negativ al testării COVID-19 (prin metoda PCR), efectuat nu mai târziu de 72 ore înainte de trecerea frontierei de stat sau rezultatul negativ al testului rapid pentru determinarea antigenului coronavirusului SARS-CoV-2, efectuat nu mai târziu de 72 ore înainte de trecerea frontierei de stat sau certificat medical emis de autoritățile medicale ale Republicii Moldova ce confirmă primirea unui curs complet de vaccinare contra COVID-19 cu vaccinuri care sunt incluse în lista OMS. Documentele menționate urmează a fi eliberate în limba engleză sau cu traducerea lor în limba engleză.
 
Testarea, vaccinarea și autoizolarea nu sunt necesare copiilor cu vârsta sub 12 ani. În absența poliței de asigurare și a unuia din documentele enumerate mai sus trecerea frontierei de stat pentru intrare în Ucraina sau tranzit va fi refuzată de autoritățile ucrainene. Polița de asigurare pentru acoperirea costurilor asociate tratamentului COVID-19 sau observației urmează a fi emisă de o companie de asigurări din Ucraina sau de o companie de asigurări străină, care are reprezentanță în Ucraina. Valabilitatea poliței de asigurare urmează să acopere perioada de ședere în Ucraina.
 
Totodată, cetățenilor sosiți din Federația Rusă, Republica India, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și Republica Portugheză sau care s-au aflat pe teritoriul acestor state cel puțin șapte zile, li se interzice trecerea frontierei de stat a Ucrainei fără un rezultat negativ al testului rapid pentru determinarea antigenului coronavirusului SARS-CoV-2, care va fi efectuat nemijlocit în punctele de trecere.
 
În cazul apariției unor situații problematice vă rugăm să apelați serviciul consular al Ambasadei Republicii Moldova la tel. +380-44-521-22-79 sau email, [email protected]. În cazuri excepționale se va apela linia telefonică de urgență a Ambasadei: + 38 068 384 2016 (activă 24/7, inclusiv WhatsApp și Viber).
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău