Condiții meteo dificile: peste 120 de localități au rămas fără energie electrică și mai multe drumuri publice rămân blocate

  • 27 Noiembrie 2023 14:11
Condiții meteo dificile: peste 120 de localități au rămas fără energie electrică și mai multe drumuri publice rămân blocate

Mai multe drumuri publice din Rep. Moldova rămân blocate din cauza condițiilor meteo dificile. Circulația autovehiculelor se desfășoară în condiții de iarnă, iar traversarea camioanelor la frontiera de stat este restricționată. De asemenea, 129 de localități din Rep. Moldova au rămas parțial sau în totalitate fără energie electrică din cauza intemperiei de ieri, relatează Radio Chișinău.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a intervenit în 182 de cazuri în ultimele 24 de ore. Salvatorii și pompierii au deblocat, preponderent, mijloacele de transport înzăpezite.

Vântul puternic în rafale a cauzat întreruperea parțială sau totală a curentului în 129 de localități din 16 raioane. Cele mai afectate au fost localitățile din sudul Rep. Moldova.

Totodată, din cauza unor deconectări avariate, nu este posibilă realimentarea cu energie electrică a peste 2600 de consumatori, anunță compania Premier Energy.

13 sectoare de drumuri în raioanele Comrat, Cimișlia, Ștefan Vodă, Anenii Noi, Cantemir, Basarabeasca, Traclia, Dubăsari, Căinari, Criuleni, Ialoveni, Căușeni și Cahul rămân blocate la această oră, a comunicat șefa secției comunicare a Administrației de Stat a Drumurilor, Elena Dintiu.

„Peste 200 de drumari au lucrat non-stop pentru a deszăpezi mai multe trasee naționale din centrul și sudul țării. Zona centru și sud rămâne în continuare afectată. Sunt 13 drumuri încă blocate. Se circulă cu dificultate în sectorul Cahul, R34.3 M3 – Slobozia Mare. Traseul este blocat în sectorul Anenii Noi, G109 Delacău – Bulboaca – R2”, a declarat Elena Dintiu.

Șeful Direcției Prognoze Meteorologice din cadrul Centrului Hidrometeorologic de Stat, Ghenadie Roșca a informat că temperaturile pe finalul săptămânii vor fi pozitive ziua și negative, noaptea. Pentru miercuri, 29 noiembrie ne așteptăm la intensificări de vânt, a spus Ghenadie Roșca.

„Până la sfârșitul temperaturile vor fi într-o tendință de creștere. La început vom avea temperaturi negative pe timp de noapte, iar spre sfârșitul săptămânii acestea vor fi pozitive, între 1 și 6 grade Celsius pe timp de noapte. Pe timp de zi spre sfârșitul săptămânii ne așteptăm să avem între 5 și 10 grade Celsius. Având în vedere temperaturile pozitive, precipitațiile vor fi sub formă de ploaie”, a menționat Ghenadie Roșca.

Autoritățile îndeamnă șoferii să opteze pentru trasee alternative pentru zonele afectate, să păstreze distanța între mașini în timpul circulației și să se asigure că autovehiculul este echipat cu anvelope de iarnă.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău