Condiții meteo adverse: 26 de localități fără electricitate și aproape 200 de mijloace de transport deblocate

  • 28 Noiembrie 2023 14:49
Condiții meteo adverse: 26 de localități fără electricitate și aproape 200 de mijloace de transport deblocate

Autoritățile continuă dezăpezirea carosabilului în mai multe zone din țară. 169 de mijloace de transport și 7 ambulanțe au fost deblocate de angajații IGSU în ultimele 24 de ore, după ce au rămas împotmolite din cauza condițiilor meteo nefavorabile. În centrul și sudul țării rămân deconectate de la energia electrică 26 de localități, potrivit datelor Premier Energy Distribution, informează Radio Chișinău.

Inspectoratul pentru Situații Excepționale informează că în ultimele 24 de ore misiuni de tractare și deblocare a mașinilor din nămeți au avut loc pe drumurile raionale din Taraclia, Anenii Noi, Orhei, Dubăsari, Căușeni, Ștefan Vodă, Cahul, Cimișlia, Rezina și regiunea găgăuză. Totodată, în raioanele Criuleni și Dubăsari, două femei însărcinate au avut nevoie de ajutorul salvatorilor pentru a ajunge în instituțiile medicale.

Șefa secției comunicare a Administrației de Stat a Drumurilor, Elena Dintiu a transmis pentru „Radio Chișinău” că nu sunt drumuri publice naționale blocate, dar în continuare se circulă în condiții de iarnă. În partea de sud, drumarii sunt implicați în lărgirea părții carosabile de drum, a mai spus Elena Dintiu.

„Echipa de drumari depune eforturi în lucrările de dezăpezire și combaterea lunecușului, mai cu seamă în lărgirea părții carosabile pentru a asigura o circulație în siguranță. Zonele Căușeni, Căinari și Cimișlia prezintă, în continuare, condiții dificile de circulație, din cauza lucrărilor de lărgire a părții carosabile pentru a restabili parametrii inițiali ai rețelei de drumuri”, a declarat Elena Dintiu.

De asemenea, continuă lucrările de reconectare la energia electrică a localităților care au rămas fără curent din cauza furtunii de duminică, a spus purtătorul de cuvânt, Premier Energy, Vasile Gribincea.

„La această oră avem 26 de localități în care există probleme de furnizare a energiei electrice. Numărul include și localitățile realimentate cu energie electrică, dar în care au fost operate decontări de securizare în legătură cu avizele înregistrate de consumatori (...) Cel mai mare impediment în desfășurarea îl constituie lipsa accesului în multe cazuri sau drumurile întroenite spre localități și spre instalațiile electrice, multe dintre acestea fiind în extravilan,   în camp, iar acolo s-au depus straturi groase de zapada  care nu permit aproperea tehnicii speciale de instalatii pentru a efectua la inaltime lucrarile necesare de reparatii”, a mai declarat Vasile Gribincea.

Autoritățile îndeamnă populația să evite deplasările pe drumurile necurățate, șoferii sunt îndemnați să doteze mașinile cu pneuri corespunzătoare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
18
Sat
16
Sun
17
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău