Condiții mai bune pentru elevii gimnaziului din Mereșeni, cu suportul Japoniei

  • 23 Martie 2023 08:44
Condiții mai bune pentru elevii gimnaziului din Mereșeni, cu suportul Japoniei

În gimnaziul din comuna Mereșeni, raionul Hâncești, au fost create condiții mai bune cu sprijinul financiar acordat de către Guvernul Japoniei în cadrul Programului „Kusanone”. Este vorba despre un grant de aproape 91 de mii de dolari, bani utilizați pentru repararea blocurilor sanitare, renovarea sistemului de încălzire, schimbarea rețelei electrice și a sistemului de ventilare. De asemenea, au fost instalate geamuri energo eficiente, transmite IPN.

Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Yamada Yoichiro, a participat la ceremonia de finalizare a „Proiectului de îmbunătățire a mediului de învățământ la gimnaziul din satul Mereșeni”, raionul Hâncești. Proiectul a contribuit la asigurarea sănătății și securității celor 110 de elevi, 21 de profesori și personal tehnic și sporirea eficienței energetice. La eveniment, de asemenea, au participat elevii, profesorii și administrația din gimnaziu, reprezentanții Consiliului raional Hâncești și Primăriei comunei Mereșeni.

„Odată ce Moldova va deveni membră a Uniunii Europene, țara își va valorifica la maximum potențialul formidabil de resurse umane, ca niciodată până acum. De îndată ce războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei se va încheia, vom vedea renașterea adevărată a Moldovei”, a menționat ambasadorul Yamada Yoichiro, citat într-un comunicat de presă.

Programul de granturi pentru securitate umană „Kusanone” a fost lansat în Moldova în anul 2008. Până în prezent, Japonia a oferit finanțare nerambursabilă în sumă de 6,9 milioane de dolari pentru 82 de proiecte în domeniile educației, sănătății și utilităților publice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău