Condiții de concurență loială. Guvernul a eliminat unele facilități pentru agenții economici din regiunea transnistreană

  • 22 Decembrie 2023 12:04
Condiții de concurență loială. Guvernul a eliminat unele facilități pentru agenții economici din regiunea transnistreană

Agenții economici din regiunea transnistreană vor trebui să achite taxa de mediu la vămuirea mărfurilor, la fel ca cei din dreapta Nistrului, după ce Cabinetul de Miniștri a exclus ieri prevederea care oferea agenților economici din regiunea separatistă posibilitatea de vămuire a mărfurilor fără perceperea plății pentru poluarea mediului, relatează Radio Chișinău.

Potrivit unui comunicat al Biroului Politici de Reintegrare, astfel au fost create condiții de concurență loială pentru toți agenții economici înregistrați la Agenția Servicii Publice.

În aceeași ședință, Guvernul a instituit un mecanism provizoriu de licențiere a agenților economici din regiunea transnistreană, până la identificarea și aprobarea mecanismelor necesare pentru asigurarea reglementării și controlului participanților la piețele energetice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:56 %
Vint:1,03 m/s
Sun
13
Mon
16
Tue
19
Wed
12
Thu
8
Arhivă Radio Chișinău