Condiția Poloniei pentru participarea sa la Cooperarea Structurată Permanentă

  • 14 Noiembrie 2017 10:58
Condiția Poloniei pentru participarea sa la Cooperarea Structurată Permanentă

Una dintre condițiile prezentate de Polonia pentru participarea sa la Cooperarea Structurată Permanentă (PESCO) este un angajament pe flancul estic cel puțin la nivelul existent în alte domenii, a declarat ministrul apărării polonez Antoni Macierewicz, relatează Agerpres.

Douăzeci și trei de state membre ale Uniunii Europene s-au angajat luni, la Bruxelles, față de o cooperare extinsă în domeniul securității, punând bazele unei așa-numite 'uniuni a apărării europene'.

Într-o primă fază, această cooperare extinsă ar trebui să se materializeze în proiecte de dezvoltare de material militar (tancuri, drone, sateliți sau avioane de transport militar) sau a unui spital de campanie european.

În perspectivă, această cooperare consolidată s-ar putea concretiza în crearea unui cartier general operațional pentru unități de luptă ale UE sau a unei platforme logistice de operațiuni.

Uniunea Europeană a subliniat că PESCO este complementară cu NATO, organizație din care fac parte 22 dintre cele 28 de state membre ale UE.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău