Condiția PCRM pentru negocierile cu partidele proeuropene

  • 15 Decembrie 2014 18:05
Condiția PCRM pentru negocierile cu partidele proeuropene

Partidul Comuniștilor este dispus pentru consultări cu partidele parlamentare cu condiția acceptării ca fiind prioritare a unor chestiuni de ordin strategic, precum neutralitatea, statalitatea, reintegrarea țării, consolidarea statului multinațional.

Potrivit unui comunicat al PCRM, aceste principii au fost menționate de liderul comuniștilor Vladimir Voronin în cadrul întrevederii de astăzi cu Ambasadorul Germaniei în Republica Moldova, Ulrike Knotz.

Vladimir Voronin a subliniat, că Partidul Comuniștilor a acumulat circa 300 mii de voturi în cadrul scrutinului și de aceea este obligat să examineze toate posibilitățile legale pentru a realiza în deplină măsură angajamentele expuse în programul electoral al formațiunii.

Ulrike Knotz a menționat că Germania, ca și alte state ale UE, urmărește cu atenție evoluția evenimentelor din țara noastră, însă, nu se implică în procesul de formare a coaliției post-electorale.

Vladimir Voronin și Ulrike Knotz au menționat că pentru Republica Moldova la momentul actual este necesară o consolidare a societății, excluderea polarizării ei și o concentrare maximă asupra necesităților reale ale societății moldovenești, potrivit comunicatului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:2,57 m/s
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău