Condiția Kamalei Harris pentru a se întâlni cu Putin dacă va câștiga alegerile prezidențiale

  • 08 Octombrie 17:42
Condiția Kamalei Harris pentru a se întâlni cu Putin dacă va câștiga alegerile prezidențiale

Candidata democrată la alegerile prezidențiale din SUA, Kamala Harris, a declarat că nu s-ar întâlni cu președintele rus Vladimir Putin dacă Ucraina nu ar fi, de asemenea, reprezentată. În plus, ea a reluat criticile la adresa politicilor rivalului său, Donald Trump, cu privire la Ucraina, descriindu-le drept o „capitulare”.

Kamala Harris a declarat într-un interviu difuzat ieri, 7 octombrie, că, dacă va fi aleasă președintă, nu se va întâlni cu Vladimir Putin pentru negocieri de pace dacă Ucraina nu va fi și ea reprezentată, transmite Digi24

Nu bilateral, fără Ucraina, nu. Ucraina trebuie să aibă un cuvânt de spus în ceea ce privește viitorul Ucrainei”, a declarat vicepreședintele american în cadrul emisiunii «60 Minutes» de la CBS, când a fost întrebată dacă s-ar întâlni față în față cu liderul rus pentru a negocia încetarea războiului.

Administrația președintelui Joe Biden a respins anterior orice discuții cu Putin. De asemenea, Harris și-a reiterat criticile la adresa politicilor rivalului republican Donald Trump privind Ucraina, descriindu-le drept o „capitulare” în fața invaziei lansate de Moscova în februarie 2022.

Trump a criticat anterior ajutorul militar și financiar masiv al Washingtonului pentru Ucraina și a insistat că ar putea ajunge rapid la un acord de pace cu Putin.

Donald Trump, dacă ar fi fost președinte, Putin ar fi stat la Kiev chiar acum. El vorbește despre, «Oh, el poate pune capăt în prima zi». Știți ce înseamnă asta? Este vorba despre capitulare”, a spus ea în interviu, potrivit AFP, preluată de New.ro.

Kievul se teme că un astfel de acord ar implica cedarea către Rusia a teritoriului din estul Ucrainei pe care l-a capturat de la invazie. Între timp, Harris a declarat că se va ocupa de oferta Ucrainei de a adera la alianța militară NATO „dacă și când se va ajunge la acel punct”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,6 m/s
Wed
17
Thu
18
Fri
20
Sat
15
Sun
13
Arhivă Radio Chișinău