Condamnat la 6 ani de închisoare și despăgubiri de peste 1 milion de lei, pentru că a condus în stare de ebrietate și a provocat un accident, soldat cu decesul pasagerei

  • 03 Iunie 16:33
Condamnat la 6 ani de închisoare și despăgubiri de peste 1 milion de lei, pentru că a condus în stare de ebrietate și a provocat un accident, soldat cu decesul pasagerei

Procuratura raionului Ungheni a anunțat despre condamnarea unei persoane, într-o cauză penală pornită în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunilor de încălcare a regulilor de securitate a circulației, ce a cauzat din imprudență decesul unei persoane, comisă în stare de ebrietate, se arată într-un comunicat de presă al Procuraturii Generale a Republicii Moldova.

Astfel, potrivit sentinței recent pronunțate de Judecătoria Ungheni, un bărbat, în vârstă de 24 de ani, a fost recunoscut vinovat de comiterea infracțiunii nominalizate, stabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 6 ani, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Instanța a mai dispus încasarea din contul inculpatului, în beneficiul succesorului părții vătămate decedate, a sumei de 1 000 000 de lei, în contul reparării prejudiciului moral, cauzat prin infracțiune, și a sumei de 80 891 lei, în contul reparării prejudiciului material.

Potrivit învinuirii înaintate de către procurorii de la Ungheni, inculpatul, la data de 07 februarie 2024, în jurul orelor 21:45, fiind în stare de ebrietate alcoolică, conducea unitatea de transport de marcă „Audi”, model „ A6”, având ca pasageră o minoră de 17 ani. Deplasându-se pe traseul G - 90 KM 4, Ungheni - Cetireni, din direcția satului Cetireni, fără a deține permis de conducere, ignorând cerințele Regulamentului Circulației Rutiere, nu s-a isprăvit cu conducerea autoturismului și a derapat de pe carosabil, tamponându-se într-un copac, cu partea laterală dreaptă a autoturismului. În urma accidentului rutier, minora a decedat la fața locului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
30,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:2,06 m/s
Thu
23
Fri
25
Sat
25
Sun
26
Mon
27
Arhivă Radio Chișinău