Concursurile pentru funcții la Primărie sunt o farsă, activiști civici

  • 19 August 2021 12:58
Concursurile pentru funcții la Primărie sunt o farsă, activiști civici

Concursurile la Primăria capitalei pentru diferite funcții sunt o farsă. O spun reprezentate ale societății civile, care promovează drepturile animalelor. În speță, s-au referit la numirea lui Vitalie Voznoi în calitate de șef interimar al Secției de protecție și control a animalelor din cadrul Direcției generale locativ-comunale și amenajare (DGLCA), numire pe care o consideră neregulamentară.

Într-o conferință de presă la IPN, Anastasia Cozlovschi, reprezentantă a Societății de protecție a animalelor „Societatea Umană”, a amintit că, pe 13 august, a fost organizat un protest în fața Primăriei. Primarul Ion Ceban nu a venit să vorbească cu manifestanții. A venit doar Vitalie Voznoi, a cărui numire în funcție este contestată. Peste câteva zile, șeful DGLCA, Ion Burdiumov, a formulat o reacție, insinuând că în spatele protestului ar sta un angajat al DGLCA care ar pretinde la funcția lui Voznoi, ceea ce nu este adevărat, afirmă Anastasia Cozlovschi.

Ea a mai spus că Primăria și DGLCA își permit să inducă în eroare oamenii, organizațiile și jurnaliștii. Protestul e o formă de exprimare a nemulțumirilor, notează Anastasia Cozlovschi. „Dar sunt oameni caIon Ceban și Ion Burdiumov care uită că ei slujesc oamenii și nu invers”, a adăugat ea.

Iana Verber, o altă activistă care promovează drepturile animalelor, spune că la acel protest a fost cerută demiterea lui Ion Burdiumov, deoarece promovează în funcții oameni loaiali, în loc să selecteze profesioniști. Iar, în consecință, se ajunge la decizii incompetente.  Iana Verber afirmă că locuitorii orașului au rămas fără posibilitatea de a-și steriliza gratuit animalele de companie, din cauza organizării defectuoase a tenderului de selectare a clinicii veterinare. În consecință, rămân nesterilizate 450 de animale pe lună, care se înmulțesc și apoi ajung în stradă.

Iana Verber a mai spus că inițial era prevăzut că toți doritorii pot accesa serviciile de sterilizare gratuită a animalelor în cadrul proiectului. După schimbarea acestuia de către Vitalie Voznoi, această facilitate a rămas doar pentru familiile cu venituri mici. Totodată, nu au fost formulate criterii clare se eligibilitate.

Cele două activiste au amintit că pentru data 20 august a fost anunțat concurs pentru funcția de șef al Secției control și protecția animalelor. Ele își exprimă îngrijorarea că acesta ar putea fi trucat și spun că vor monitoriza cu atenție situația, fiind hotărâte să acționeze pentru a nu permite acest lucru.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:6,17 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău