Concursul pentru funcţia de Tânăr Ambasador European

  • 28 Mai 2019 13:10
Concursul pentru funcţia de Tânăr Ambasador European

În cadrul proiectului "Vecinătatea Estică a UE" a fost anunţat un nou concurs pentru tinerii dinamici şi entuziaşti care au un nivel bun de limbă engleză şi sunt cetăţeni ai oricărui stat membru al UE sau ai ţărilor din Vecinătatea Estică - Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova şi Ucraina - pentru a deveni Tineri Ambasadori Europeni.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la site-ul programului, candidaţii trebuie să aibă între 16 şi 25 de ani, să fie interesaţi de afacerile UE şi de parteneriatul ţării lor cu UE, precum şi să fie dispuşi să-şi împărtăşească cunoştinţele. De asemenea, ei trebuie să vrea să contribuie la dezvoltarea şi prosperarea comunităţilor şi ţărilor lor într-un sens mai larg.

Tinerii selectaţi în urma concursului vor participa la evenimente online şi interactive şi vor reprezenta tinerii din ţările lor atât pe plan intern, cât şi în străinătate. Ei vor face schimb de experienţă, vor discuta problemele ce îi îngrijorează pe tineri, vor împărtăşi cele mai bune practici şi vor lucra împreună pentru un viitor mai bun pentru ţările lor.

Cererile pot fi depuse până la data de 12 iunie. Procesul de selectare va consta în mai multe etape. Timp de câteva săptămâni de la termenul limită pentru depunerea cererilor, candidaţii ar putea fi invitaţi la interviuri şi ar putea participa la un eveniment organizat de actualii Tineri Ambasadori Europeni în ţările lor de trai. Şi, în final, candidaturile de succes pentru funcţia de ambasadori vor fi discutate şi convenite cu instituţiile UE.

Concursul pentru funcţia de Tânăr Ambasador European se desfăşoară pentru al patrulea an la rând. În ultimii trei ani, această iniţiativă a crescut constant şi numărul Tinerilor Ambasadori Europeni (YEA) a crescut de la 100 în 2016 la aproape 500 în 2018. În ultimii trei ani, Tinerii Ambasadori Europeni au participat activ la peste 300 de evenimente, inclusiv au vizitat şcoli şi universităţi, cluburi de discuţii ale UE, EuroSchools, au participat la târguri de tineret, evenimente dedicate protecţiei mediului şi multe alte evenimente din toate ţările vecine din estul UE. De asemenea, ei au participat şi au reprezentat tineretul din ţările lor la evenimente şi conferinţe internaţionale.

Iniţiativa "Tineri Ambasadori Europeni" face parte din proiectul OPEN Neighbourhood - Comunicarea pentru un Parteneriat Mai Puternic: Contact cu cetăţenii din toată Vecinătatea Estică ('EU NEIGHBOURS east'), finanţat de UE. În prezent, circa 50 de cetăţeni ai Moldovei sunt Tineri Ambasadori Europeni.
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chişinău
6 °C
nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Sun
7 °C
Mon
8 °C
Tue
12 °C
Wed
12 °C
Thu
6 °C

Curs oficial BNM 29 Februarie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4479 -0.0000
USD 17.7711 -0.0000
RON 4.0440 -0.0000
UAH 0.7243 -0.0000
RUB 0.2704 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău