Concursul pentru funcția de procuror general ar putea fi suspendat. Un candidat exclus din cursă a contestat decizia CSP la Curtea Supremă de Justiție

  • 15 Februarie 18:30
Concursul pentru funcția de procuror general ar putea fi suspendat. Un candidat exclus din cursă a contestat decizia CSP la Curtea Supremă de Justiție

Concursul pentru funcția de procuror general al Republicii Moldova ar putea fi suspendat, după ce candidatul Sergiu Perju a contestat la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) decizia Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) din 5 februarie curent, prin care a fost exclus din cursă.

Perju susține că ar fi fost exclus „ilegal și abuziv” din concurs, iar contestația sa a fost înregistrată miercuri, 14 februarie, de CSJ, scrie Ziarul Național.

Potrivit lui Perju, CSP a invocat două motive atunci când l-a exclus din concurs: „nedepunerea înscrisului reprezentat de referința de la ultimul loc de muncă” și „depunerea adeverinței emise de Baroul București peste termenul-limită”.

„Aceste motive sunt nelegale și încalcă drepturile legitime ale candidatului. Astfel, am solicitat atragerea în cauză a tuturor candidaților înscriși în concurs. CSP în mod nelegal și abuziv, cu încălcarea Constituției, Codului Administrativ si Legii cu privire la Procuratură, m-a exclus din concurs. Pentru aceste motive a fost solicitată suspendarea concursului și anularea Hotărârii CSP”, a adăugat Perju.

În cursa pentru funcția de procuror general s-au înscris șase candidați. Doi dintre aceștia, avocații Sergiu Perju și Ilie Rotaru, au fost excluși din concurs. Potrivit CSP, dosarul lui Perju ar fi fost incomplet, iar Rotaru nu a întrunit condițiile de participare la concurs.

Astfel, la proba interviu, care urmează să se desfășoare pe 22 februarie, au fost admiși procurorii Igor Demciucin, Octavian Iachimovschi și Ion Munteanu, precum și juristul Andrei Coca.

Funcția de procuror general a devenit vacantă după ce Alexandr Stoianoglo a fost demis la finele lunii septembrie curent prin decret prezidențial. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:50 %
Vint:6,17 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
12
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău