Concursul GUTUIA DE AUR – LE COING D’ OR, 2021, pentru tinerii francofoni din R.Moldodova, și-a desemnat laureații

  • 30 Octombrie 2021 10:40
Concursul GUTUIA DE AUR – LE COING D’ OR, 2021, pentru tinerii francofoni din R.Moldodova, și-a desemnat laureații

Concursul GUTUIA DE AUR – LE COING D’ OR, 2021, pentru tinerii francofoni din Republica Moldodova și-a desemnat laureații ediției din acest an.

30 ans: moi, je suis l’indépendance de mon pays – Eu sunt independența țării mele – această temă a fost dezbătută în cadrul celei de-a doua etape a concursului „Le Coing dOr – Gutuia de Aur”, 2021. Tema propusă anul acesta pentru viitorii jurnaliști se axează pe valențele conștientizate ale independenței Republicii Moldova în contextul aniversării a XXX-a de la desprinderea de imperiul sovietic. Laureații concursului au demonstrat excelente performanțe de argumentare și de comunicare în limba franceză.

Premiul I a fost obținut de Andreea Bujor,  Liceul teoretic „Vasile Alecsandri”, Ungheni (profesoară de limba franceză – Galina Berbeu); Ea a primit un suport bănesc de 450 de euro pentru o călătorie de câteva zile într-o țară francofonă, oferit de Delegația Generală Wallonie-Bruxelles de la București,

premiul II a revenit elevei Livia Covaliov, de asemenea de la Liceul „Vasile Alecsandri”, Ungheni. Ea s-a ales cu o tabletă din partea Antenei Chișinău AUF.

premiului III - Marina Guțan din Orhei, eleva Liceului teoretic „Ion Luca Caragiale” (profesoară de limba franceză – Irina Iurin), de asemenea, premiată cu o tabletă.

Mențiunea juriului a revenit studentei Centrului de excelență în medicină și farmacie „Raisa Pacalo”, Ana Grib, (profesoară de limba franceză – Lucia Coșcodan).

Tot Antena Chișinău AUF a oferit tuturor laureaților premii de încurajare, iar Comunitatea moldavă din Elveția – câte un pachet cu produse de patiserie.

Eseurile celor 11 laureați, integral sau în secvențe, vor fi publicate într-un număr special al publicației secției Moldova UPF Courrier de Moldavie.

Concursul GUTUIA DE AUR – LE COING D’ OR, 2021, pentru tinerii francofoni din R.Moldodova, și-a desemnat laureații

Organizatorii evenimentului îndeamnă tinerii francofoni din țară să participe și la edițiile ulterioare ale Concursului „Gutuia de Aur”. Concursul „GUTUIA DE AUR – LE COING d’OR” a fost inițiat în anul 2006 de Secția Moldova a Uniunii internaționale a Presei Francofone (UPF), în parteneriat cu Facultatea Jurnalism și Științe ale Comunicării, USM, și Centrul pentru Jurnalism Independent. Concursul își propune drept scop promovarea diversității culturale prin filiera francofoniei, descoperirea si promovarea tinerelor talente printre liceeni si studenți și încurajarea eforturilor tinerilor pentru democratizarea societății. La concurs sunt invitați să participe elevi, liceeni, studenți și alte categorii de tineri de la 15 la 25 de ani, cetățeni ai Republicii Moldova, care cunosc și vorbesc fluent limba franceză. Condițiile de participare la concurs precum și criteriile de evaluare sunt expuse, de regulă, în ziarul „Courrier de Moldavie”, la postul național de radio, dar și pe site-ul Courrier de Moldavie

 

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău