Concursul Eurovision 2021 va avea loc în luna mai sub sloganul ''Open Up''

  • 26 Octombrie 2020 19:09
Concursul Eurovision 2021 va avea loc în luna mai sub sloganul ''Open Up''

Organizatorii concursului Eurovision au anunțat luni datele ce compun calendarul evenimentului din 2021, programat la Rotterdam, și au confirmat că ediția de anul viitor va păstra tema "Open Up" aleasă pentru show-ul din acest an, care a fost anulat din cauza pandemiei de coronavirus, informează Reuters, preluat de Agerpres.

Semifinalele vor avea loc pe 18 și 20 mai, iar finala competiției muzicale se va desfășura pe 22 mai. Vor participa concurenți din 41 de țări, în pofida dubiilor considerabile ce planează asupra formatului de organizare, în contextul în care pandemia de COVID-19 continuă să genereze restricții în întreaga lume.

European Broadcasting Union (EBU) a precizat că are în vedere patru scenarii de desfășurare a evenimentului, care variază de la o versiune relativ normală a concursului, până la o versiune în care Olanda s-ar afla în lockdown. În cazul din urmă, evoluțiile concurenților vor avea loc fără public.

Organizatorii cred că interpretările live, cu public redus și cu măsuri de distanțare socială, ar trebui să fie posibile la Ahoy Arena din Rotterdam.

Concursul Eurovision este unul dintre cele mai ample evenimente de televiziune din lume, atrăgând în fiecare an circa 200 de milioane de telespectatori. Eurovision constă în evoluții muzicale susținute de concurenți din cele mai multe țări europene, dar și din țări aflate în afara Europei, inclusiv din Israel și Australia.

Cântecele selectate pentru ediția din acest an a concursului nu vor mai fi eligibile, însă 19 țări participante au anunțat deja că vor trimite la ediția din 2021 aceiași interpreți care au fost aleși pentru concursul anulat din 2020. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
-4,48
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Wed
1
Thu
0
Fri
0
Sat
-0
Sun
-0
Arhivă Radio Chișinău