Concurs prelungit pentru selectarea procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție

  • 22 Februarie 2022 15:59
Concurs prelungit pentru selectarea procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție

Concursul pentru selectarea procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție a fost prelungit până pe 9 martie. O hotărâre în acest sens a fost aprobată marți de către Consiliul Superior al Procurorilor, transmite IPN.

Termenul stabilit anterior era 25 februarie. Concursul cuprinde două etape. Prima este preselecția candidaților de către o comisie specială instituită de CSP, iar a doua presupune selecția candidatului de către Consiliul Superior al Procurorilor.

La funcția de procuror-șef al procuraturii specializate poate candida persoana care are o experiență profesională de cel puțin 10 ani în domeniul dreptului, obținută în jurisdicția Republicii Moldova sau jurisdicții străine, inclusiv în organizații internaționale, dintre care cel puțin patru ani în funcția de judecător, procuror, avocat sau ofițer de urmărire penală. Candidatul trebuie să posede calități manageriale, precum și să fie apolitic și integru.

Depunerea dosarelor de concurs se va efectua până pe 9 martie, ora 17.00, prin poșta electronică [email protected] sau la sediul Consiliului Superior al Procurorilor (mun. Chișinău, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, nr.73).

La mijlocul lunii octombrie, Consiliul Superior al Procurorilor a desemnat-o pe Elena Cazacov în calitate șef interimar al Procuraturii Anticorupție.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,18
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:6,17 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
17
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău