Concurs pentru bursa Viorel Mardare

  • 22 Octombrie 2021 13:28
Concurs pentru bursa Viorel Mardare

Vinăria Purcari, în colaborare cu Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, anunță un concurs destinat studenților anilor III și IV Licență și studenților anului I Master ai Departamentului Multimedia al instituției. Câștigătorul sau câștigătoarea competiției va beneficia de o bursă de merit Viorel Mardare în valoare de 1000 de lei lunar pe parcursul unui an, transmite IPN.

Doritorii de a participa la concurs urmează să depună la Cancelaria Academiei fișa de înscriere, însoțită de o schiță de scenariu al unui spot de imagine pentru o vinărie. Lucrările vor fi codificate, pentru o alegere echidistantă a învingătorului. Fiecare candidat are dreptul să depună cel mult trei proiecte. Proiectul declarat câștigător trebuie să se evidențieze prin creativitate, originalitate și profesionalism, precizează un comunicat de presă al Grupului de consultanță și comunicare strategică BDR Associates.

Juriul care va analiza lucrările va fi format dintr-un reprezentant al Departamentului Multimedia al Academiei, un reprezentant al donatorului (Vinăria Purcari) și un reprezentant al Atelierului Sergiu Prodan, unde a activat Viorel Mardare.

Dosarele de participare la concurs pot fi depuse până în data de 5 noiembrie, iar câștigătorul va fi anunțat pe 12 noiembrie.

„Regizorul Viorel Mardare a fost un discipol al instituției pe care o reprezint și va rămâne în amintirea noastră, a tuturor, ca un exemplu de talent, de gândire originală, nonconformistă și o sursă de inspirație pentru actualii și viitorii studenți. Am salutat inițiativa Vinăriei Purcari de a oferi o bursă de merit în memoria regretatului artist și sper că asemenea acțiuni de motivare și susținere a tinerilor creativi să fie preluate și de alte companii locale. Urez succes tuturor participanților”, a declarat rectorul Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice, Victoria Melnic, citată în comunicatul BDR.

Viorel Mardare (7 octombrie 1981 – 9 martie 2019) a fost jurnalist, scenarist și regizor. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării a Universității de Stat din Moldova și Regie Film la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice. Ca tânăr cineast, a activat în echipele lui Igor Cobileanski și Sergiu Prodan. A promovat Republica Moldova și locuitorii ei printr-o serie de spoturi sociale și publicitare îndrăgite de publicul larg și apreciate acasă și în străinătate. A fost și autorul mai multor editoriale și cronici de presă, a unor pamflete prin care a ridiculizat promovarea unor pseudovalori.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău