Concurs pentru băncile ce vor prelua conturile trezoreriale ale celor trei bănci

  • 01 Septembrie 2015 10:36
Concurs pentru băncile ce vor prelua conturile trezoreriale ale celor trei bănci

Ministerul Finanțelor urmează să anunțe astăzi concursul pentru obținerea dreptului de a gestiona conturile trezoreriale ale celor trei bănci, implicate în scandalul privind delapidarea a aproape un miliard de dolari: Banca de Economii, Banca Socială și Unibank. Procesul de selecție va dura aproximativ o lună.După cum a menționat premierul Valeriu Streleț, în prima etapă,…

Ministerul Finanțelor urmează să anunțe astăzi concursul pentru obținerea dreptului de a gestiona conturile trezoreriale ale celor trei bănci, implicate în scandalul privind delapidarea a aproape un miliard de dolari: Banca de Economii, Banca Socială și Unibank. Procesul de selecție va dura aproximativ o lună.

După cum a menționat premierul Valeriu Streleț, în prima etapă, „Poșta Moldovei” va prelua doar plățile curente. ”Celelalte plăți curente, la prima etapă vor fi transferate la Poșta Moldovei, iar mai departe, la alegerea beneficiarilor, se vor transfera la bănci care, tot prin concurs, urmează a fi selectate de către CNAS”, a mai declarat Valeriu Streleț.

Aceasta va prelua de la cele trei bănci doar plățile sociale, ca ulterior, la alegerea beneficiarilor, să fie transferate la băncile care au fost selectate de către Casa Națională de Asigurări Sociale. Eu sper foarte mult și cred că procesul va decurge într-o manieră organizată, corectă, fără a provoca disconfort pentru cetățeni sau o situație de alertă”, a declarat prim-ministrul, Valeriu Streleț.

Amintim că, pensiile și alte alocații sociale vor fi achitate prin intermediul întreprinderii de stat „Poșta Moldovei”, de la 1 septembrie 2015, potrivit unei hotărâri de Guvern, elaborată în baza recomandărilor Comitetului Național de Stabilitate Financiară. Prestațiile sociale vizate sunt toate tipurile de pensii de asigurări sociale, alocația socială de stat, alocația lunară de stat, indemnizația de maternitate, indemnizația unică la nașterea copilului, ajutorul de deces, suportul financiar de stat, prestațiile sociale acordate șomerilor, ajutorul social.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:5,14 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău