Concurs dedicat Zilei Unirii Basarabiei cu Romania pentru elevii din nordul R. Moldova

  • 22 Martie 2022 15:40
Concurs dedicat Zilei Unirii Basarabiei cu Romania pentru elevii din nordul R. Moldova

Consiliul Unirii din Soroca organizează un concurs-recital dedicat Zilei Unirii Basarabiei cu România. Concursul este destinat elevilor pasionați de poezie din clasele a V-a-a XII-a și va avea loc în regim online.

Printre obiectivele concursului se numără cultivarea expresiei artistice a cuvântului, propagarea unui repertoriu de valoare din literatura națională în instituțiile de învățământ din municipiul și raionul Soroca și conștientizarea în rândul elevilor a importanței acestui eveniment istoric, scrie infoprut.ro

Participanții vor înregistra un video cu un recital la tema propusă, nu mai mare de 3 minute, în perioada 22-26 martie 2021, indicând: numele, prenumele, clasa, instituția de învățământ, autorul, poezia pe care o vor recita. Termenul limită: 26 martie, ora 12,00.

Participanții vor filma video de preferință în costume naționale / cu tricolor în mână / fundal de tricolor/ etc… Materialele vor fi plasate în comentariile postării de pe pagina de Facebook a Consiliului Unirii Soroca.

Juriul va aprecia: dicția și pronunțarea; ritmurile variate de vorbire, expresivitatea rostirii artistice; ținuta scenică; valoarea artistică a textelor selectate; originalitatea.

În cadrul concursului, 27 elevi laureați vor beneficia de diplome și premii,iar ceilalți- diplome de participare.

Învingătorii își vor ridica premiile în fața Cetății Soroca (cei care nu vor putea veni la ora indicată, vor suna pentru detalii la nr. 069203938, Olga Gherghelijiu).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău