Concurs dedicat Marii Uniri pentru elevii și studenții din nordul R. Moldova

  • 10 Noiembrie 2021 09:25
Concurs dedicat Marii Uniri pentru elevii și studenții din nordul R. Moldova

Elevii de liceu și studenții din nordul Republicii Moldova se pot înscrie la cea de-a doua ediție a concursului de eseu „Marea Unire a românilor din 1918 – între istorie și memorie”.

Respectivul concurs on-line este organizat de Episcopia de Bălți din cadrul Mitropoliei Basarabiei (Patriarhia Română), Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, Catedra de Științe Socioumane și Asistență Socială, informează infoprut.ro. 

Acesta este adresat elevilor de liceu și studenților interesați de istorie care își fac studiile sau locuiesc în municipiul Bălți și în raioanele Briceni, Râșcani, Glodeni, Sângerei, Dondușeni, Soroca, Drochia, Edineț, Fălești, Florești și Ocnița.

Prin urmare, concursul va avea două secțiuni, una pentru elevii claselor a X-XII și cealaltă pentru studenți.

Astfel, cei care doresc să participe la această competiție intelectuală trebuie să scrie de mână un eseu de cel mult 3 pagini (format A4), să-l fotografieze / scaneze și să-l trimită în perioada 8 noiembrie – 20 noiembrie 2021, ora 24:00, la adresa de email: [email protected]

Eseul va fi anticipat de o informație succintă: Nume, Prenume, localitatea de baștină, instituția de învățământ, clasa / anul de studii, adresa de e-mail, numărul de telefon.

Juriul va aprecia originalitatea conținutului, competențele de analiză și sinteză a evenimentelor, faptelor, proceselor istorice, dar și concluziile argumentate.

La data de 27 noiembrie 2021, vor fi anunțate rezultatele pentru prima etapă a concursului. În urma căreia, juriul va selecta cele mai bune 10 lucrări pentru fiecare secțiune.

Autorii acestor lucrări vor fi anunțați că au devenit laureați ai concursului și vor participa la etapa finală a acestuia – interviul (on-line), care va conține două întrebări generale referitoare la importanța istorică a evenimentelor din anul 1918.

Ulterior, juriul urmează să acorde 3 premii și 3 mențiuni la fiecare categorie. Premiile constau în tablete educaționale, premii bănești și seturi de cărți. Toți participanții vor primi pe adresa de e-mail diplome de participare; laureații – diplome de performanță, iar câștigătorii – premii și diplome de excelență.

Câștigătorii concursului urmează să fie premiați de către PS Antonie, Episcop de Bălți al Mitropoliei Basarabiei, la 1 decembrie 2021.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău