Concurs cu nereguli la Moldatsa – Procurorii PCCOCS solicită pedepsirea conducerii Agenției Proprietății Publice

  • 19 Noiembrie 2019 10:48
Concurs cu nereguli la Moldatsa – Procurorii PCCOCS solicită pedepsirea conducerii Agenției Proprietății Publice

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță expedierea în instanța de judecată pentru examinare a cauzei contravenționale privind depășirea atribuțiilor de serviciu de către Directorul General al Agenției Proprietății Publice, la aprobarea Regulamentului de desfășurare a concursului pentru ocuparea funcției vacante de administrator al Î.S. pentru utilizarea spațiului aerian și deservirea traficului aerian ,,MoldATSA”.

Astfel, acestuia i se acuză că, prin Ordinul emis la data de 20 septembrie 2019, a dispus aprobarea Regulamentului de desfășurare a concursului pentru ocuparea acestei funcții vacante și, corespunzător, desfășurarea concursului pentru ocuparea acestei funcții – atribuție care, potrivit Legii, îi revine Guvernului.
 
În consecință, procurorii PCCOCS au întocmit o cauză contravențională pe numele acestuia, iar în rezultatul investigațiilor inițiate de  către procurori, concursul a fost anulat.
 
În pofida acestui fapt, procurorii au remis cauza contravențională în instanță și  au solicitat sancționarea conducerii Agenției, prin amendarea directorului cu 4.500 lei și prin aplicarea interdicției de a desfășura activitate cu funcții de răspundere în cadrul întreprinderilor, instituțiilor, organizațiilor de stat sau a administrației publice locale ori într-o subdiviziune a lor, pe un termen de 1 an.
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer fragmentat
Umiditate:73 %
Vint:8,23 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău