Concurenții electorali, sceptici față de sondajul WatchDog

  • 10 Iunie 2021 08:28
Concurenții electorali, sceptici față de sondajul WatchDog

Concurenții electorali se arată sceptici în privința rezultatelor sondajului dat publicității ieri de compania WatchDog și Institutul de Politici Publice. Reprezentanții Platformei DA spun că studiul ar fi fost scos în atenția publicului pentru a manipula electoratul și pentru a prezenta o tendință greșită de vot. Și reprezentanții PAS spun că datele sondajului sunt mult prea optimiste pentru formațiunea lor și cer cetățenilor să nu se lase influențați de sondaje și să iasă la vot, notează IPN.

Studiul realizat de WatchDog și Institutul de Politici Publice arată că dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare anticipate, în viitorul Legislativ s-ar regăsi 3 entități politice: PAS, Blocul PSRM-PCRM și Partidul Șor. Potrivit sondajului, Platforma DA nu ar trece pragul electoral de 5%.

„Mai avem încă o lună și dacă se va porni, din nou, campania de manipulare cu prezentarea a câte unui sondaj pe săptămână prin care unii sunt prezentați că trec pragul, alții că nu, nouă ne va fi mai greu. Dar suntem calmi pentru că măsurările noastre arată că accedem în Parlament, întrebarea este doar cu câți deputați”, a spus Alexandru Slusari în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la JurnalTV.

Reprezentanții PAS spun că datele „mult prea optimiste” ar putea reduce rata de participare a alegătorilor.

„Sondajul este mult prea optimist pentru PAS. Din acest motiv, noi chemăm la mobilizare. Noi considerăm că o majoritate parlamentară formată doar din PAS oricum ar fi la limtă și nu ar fi confortabilă. Sper să avem mai multe partide proeuropene în parlament ca să avem o majoritate solidă pentru toți 4 ani. Încurajăm oamenii să participe masiv la vot”, a spus secretarul general PAS Andrei Spînu.

Sondajul WatchDog/IPP mai arată că președinta Maia Sandu este politicianul care se bucură de cea mai mare încredere din partea populației, obținând 38,9% din simpatia respondenților, fiind urmată de Igor Dodon și Vladimir Voronin, care se bucură de încrederea a 14,5%, respectiv 3,3% dintre respondenți. Studiul a fost realizat telefonic, în perioada 2-8 iunie, pe un eșantion reprezentativ de 1154 de persoane, excluzând stânga Nistrului și diaspora.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Jurnal militar
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău