Concluziile poliției cu privire la prăbușirea elicopterului SMURD

  • 16 Decembrie 2014 17:34
Concluziile poliției cu privire la prăbușirea elicopterului SMURD

Ministrul de interne Gabriel Oprea a dispus demiterea șefului ISU Constanța și i-a propus premierului demiterea prefectului județului, în urma prăbușirii ieri a unui elicopter.

Elicopterul SMURD prăbușit ieri în lacul Siutghiol - accident soldat cu 4 victime - trecuse recent inspecția tehnică, dar nu îndeplinea condițiile pentru a opera pe mare, de aceea nu era echipat cu flotoare, arată concluziile analizei Ministerului Afacerilor Interne.

Temperatura apei din lac era de 2 grade celsius, condiție în care organismul uman supraviețuiește cel mult 12 minute conștient și 20 de minute ca supraviețuire generală, conform datelor prezentate în urmă cu puțin timp.

Instituțiile cu responsabilități de intrevenție au acționat conform procedurilor legale, dar timpii de reacție au fost întârziați din cauza unor probleme tehnice, conform raportului prezentat de purtătorul de cuvânt al Ministerului, Monica Dajbog:

O comisie de 14 specialiști coordonați de un procuror militar anchetează în cadrul unei comisii speciale condițiile în care s-a produs accidentul, a mai arătat reprezentantul Ministerului de Interne. Primele decizii luate în acest caz vizează conducerile instituțiilor care coordonează situațiile de urgență.

Ministrul Gabriel Oprea a dispus schimbarea din funcție a șefului ISU Constanța și i-a propus premierului demiterea Prefectului Județului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău