Concluzii surprinzătoare despre aportul de calorii din băuturile alcoolice - trei pahare de vin roșu, cât un buger

  • 02 Ianuarie 2020 16:02
Concluzii surprinzătoare despre aportul de calorii din băuturile alcoolice - trei pahare de vin roșu, cât un buger

Un shot de whisky conține tot atâtea calorii precum o banană, iar trei pahare de vin roșu reprezintă echivalentul caloric al unui burger. În cazul în care aceste concluzii par surprinzătoare, despre aportul de calorii din băuturile alcoolice se vorbește prea puțin!

Pentru a lupta împotriva excesului de greutate în rândul populației, experți în domeniul sănătății publice au solicitat producătorilor de băuturi alcoolice, etichete care să indice aportul de energie pentru fiecare tip de băutură.

Dacă suntem obișnuiți cu mesaje despre pericolele alcoolului pentru sănătate, mai puțin se știe despre impactul asupra creșterii în greutate.

În timp ce problema etichetării nutriționale se află în centrul dezbaterilor, o echipă de oameni de știință britanici arată cu degetul înspre informațiile false despre aportul de calorii din alcool!

Conform Royal Society for Public Health, băuturile alcoolice reprezintă aproximativ 10% din aportul caloric la adulți.

Când facem paralele între paharele pline cu diferite băuturi alcoolice și alimente comune din dieta noastră, ne dăm seama de conținutul caloric al acestora.

Astfel un burger este echivalentul a trei pahare de vin roșu, circa 255 kcal, când bem un shot de whisky este ca și cum mâncăm o banană care conține circa 100 kcal, și o jumătate de bere, deci 25 cl, reprezintă echivalentul unui baton de ciocolată cu lapte!

Cele mai bogate băuturi alcoolice în calorii sunt cocktail-urile, aproximativ 400 kcal pentru un pahar, exemplul pina colada, care conține ,,doar’’ 600 kcal. Prin comparație, cocteilul preferat al Agentului 007,vodca-martini conține aproximativ 300 kcal , excluzând măslinele.

Etichetarea băuturilor alcoolice pentru a lupta împotriva obezității

Potrivit acestor date, necunoașterea aportului caloric din băuturi este unul dintre motivele care duc la obezitate.

Chiar dacă știm să limitam consumul de zahăr și grăsimi când suntem atenți la dieta noastră sau dorim să pierdem în greutate, limitarea consumul de alcool nu este încă un reflex pentru cei mai mulți dintre noi.

Cu toate acestea, când știm că 1 gram de alcool pur conține 7 calorii, probabil că ar trebui să începem cu acest fapt atunci când vrem să pierdem puțin în greutate.

Shirley Cramer, cercetător la Royal Society for Public Health consideră că această măsură ar putea „contribui la lupta împotriva excesului de greutate și, de asemenea, pentru reducerea consumului de alcool”, a declarat ea pentru BBC.

Conform studiilor 9 din 10 adulți, evaluau greșit aportul caloric al unei halbe de bere, aceștia au spus că dacă numărul caloriilor ar fi inscripționate pe eticheta sticlei ar consuma mai multa atenție alcool.

Explicația constă în faptul că la sfârșitul nopților udate din belșug cu alcool, numărul de calorii consumate depășește de departe nevoile de zi cu zi și, surplusul este stocat în corpul nostru.

Amintiți-vă întodeauna că abuzul de alcool este periculos pentru sănătate. Consumați cu moderație!

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău