Concesionarea Aeroportului Chișinău, neconstituțională

  • 04 Septembrie 2013 14:10
Concesionarea Aeroportului Chișinău, neconstituțională

Hotărârea privind concesionarea activelor Aeroportului Internațional Chișinău este neconstituțională, pentru că a fost adoptată de un Guvern interimar, susțin reprezentanții Consiliului Național de Participare.

Ei au amintit, în context, de hotărârea Curții Constituționale din 18 mai 2013, potrivit căreia un Guvern demisionar poate doar să administreze treburile publice și nu are dreptul să își asume inițiative importante, care ar angaja durabil linia politică a viitorului Executiv. 

Președintele Consiliului Național de Participare, Sergiu Ostaf a amintit că hotărârea referitoare la concesionarea activelor Aeroportului din Chișinău a fost luată pe 29 mai, cu o zi înainte ca actualul Guvern să fie votat de Parlament.

De aceeași părere este și juristul Teodor Cârnaț, care consideră că hotărârea ar putea fi atacată la Curtea Constituțională. O altă soluție ar fi ca Guvernul să își revadă hotărârea.

Ministrul Economiei, Valeriu Lazăr urmează să prezinte astăzi, în ședința Guvernului raportul privind rezultatele concursului închis de selectare a concesionarului, câștigat de o companie din Federați Rusă. La concurs au fost invitate 7 companii internaționale, dar au participat doar 2 companii rusești.

Aeroportul Internațional Chișinău urmează să fie concesionat pentru o perioadă de 49 de ani, cu redevență de 1 la sută din venitul companiei câștigătoare. Aceasta ar trebuie să realizeze investiții de 244 de milioane de euro.


 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:5,66 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
11
Arhivă Radio Chișinău