Concert pe aleea pietonală de Hramul Chișinăului

  • 12 Octombrie 2015 11:31
Concert pe aleea pietonală de Hramul Chișinăului

Hramul Chișinăului va fi sărbătorit pe 14 octombrie, pe aleea pietonală, din cauză că Piața Marii Adunări Naționale este ocupată de protestatari.

În dimineața zilei va avea loc o liturghie la Catedrala Nașterea Domnului. Preturile de sector vor organiza standurile pe bulevardul Ștefan cel Mare, cu excepția PMAN, unde are loc un protest antiguvernamental. 

În seara zile de 14 octombrie va avea loc un concert, pe strada pietonală. În spectacol vor evolua Orchestra de muzică populară condusă de frații Advahov și soliștii Mihai Ciobanu, Zinaida Julea, Igor Cuciuc, Igor Rusu, Maria Iliuț, Plăieșii, surorile Osoianu. De asemenea, de ziua Chișinăului va cânta și celebra interpretă Irina Loghin, a anunțat șefa Direcției Cultură Lucia Culev:

La orchestra de muzică populară se va alătura Alex Calancea band și interpreți de estradă, care vor interpreta muzică folclorică – Cătălin Josan, Cristina Pintilie, Tania Cergă. Iar seara, pentru tineri, Alex Calancea are un proiect cu trupa Rupt cu  solistul lor Andrei Glavan, și alături de Guz, Kapushon, poate și de alți soliști vor susține un recital mai energizant, mai dinamic”, a declarat Lucia Culev.

De Hramul orașului vor mai evolua Lidia Botezatu și Radu Dolgan, Iurie Sadovnic, Serj Kuzencov, Valy Boghean Marcel și Cornelia Ștefăneț, Dara, Akord și alții.

Primarul general a cerut poliției să asigure securitatea în Chișinău, în timpul manifestărilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
14,4
Cer fragmentat
Umiditate:73 %
Vint:8,23 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău