Concert #dinBasarabia la Arenele Romane din București, eveniment ce marchează Centenarul

  • 19 Martie 2018 12:20
Concert #dinBasarabia la Arenele Romane din București, eveniment ce marchează Centenarul

Zdob și Zdub, Gândul Mâței, Alex Calancea band & Guz, Cuibul și Siaj vor urca pe scenă pe 24 martie, la ediția de Centenar a concertului #dinBasarabia, la Arenele Romane din București.

Evenimentul este organizat de Centrul pentru Integrare și Dezvoltare Prut, susținut de Institutul Cultural Român și Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi" pentru Românii de Pretutindeni și marchează aniversarea a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România (27 martie 1918).

Potrivit unui comunicat al Departamentului de Comunicare al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi" pentru Românii de Pretutindeni, transmis luni AGERPRES, în deschiderea concertului va cânta trupa Siaj, din Chișinău.

„Trupa a luat ființă în 2016 și de atunci a reușit să susțină mai multe concerte pe ambele maluri ale Prutului. În acest an, tinerii de la Siaj vor lansa primul EP", precizează sursa citată.

Evenimentul se desfășoară în parteneriat cu: Institutul Cultural Român; Institutul "Eudoxiu Hurmuzachi" pentru Românii de Pretutindeni - Ministerul pentru Românii de Pretutindeni; Biroul Relații cu Diaspora - Guvernul Republicii Moldova; Organizația Studenților Basarabeni din București, Unitatea - Sindicatul Liber Metrou (USLM) din Metrorex S.A. 

Sursa: Agerpress

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău